Saturday

Makanan untuk Kesihatan

Assalamualaikum..
Semoga kalian semua sehat dan bahagia hari ini. Untuk memiliki tubuh yg sehat, kita perlukan makanan yang baek, berkhasiat dan mesti lah halal. Pernah tak kita fikir makanan yang kita makan akan  membawa kebaikan atau memudaratkan. Salah satu makanan yang Keyyah slalu makan adalah oat (setiap hari). Oat sebenarnya baek untuk jantung dan juga sistem penghadaman.btol x doktor..hehehe..

Keyyah sebenarnya sangat suka makan.Keyyah suka mencuba makanan baru..Ingat lagi suatu ketika dulu, pernah makan tepung masa maen suka-neka..wakaka.. Nafsu makan mmg sgt banyak skrg...Tp pesanan emak tetap ku ingat, " makan lah apa yg rasa nk makan (halal) asalkan jgn berlebih-lebihan. kalo dah sakit nnt, selera nk makan tu dah xde, dh xboleh makan lagi".

Klick gbr utk tumbesaran dan penglihatan yang sihat.
Memandangkan sekarang Keyyah ngh sakit mulut, so kena la kurangkan makan sedikit.Bukan kena kurangkan, tp terpaksa sbb ssh nk mengunyah... Actually ada hikmahnya juga kena ulser ni, boleh lah Keyyah diet...sbbnya..sbbnya Jeans dh ketat, T-shirt  dah sendat. Berat dah naek 3kg..ayyok.... Hopefully kedatangan Rejab, Syaban dan Ramadhan nnt, boleh lah berat badan ku turun semula..
Disebabkan Keyyah Kuat makan, so Keyyah pun dapat Award Kuat Makan dari Asada Ryutaro.
Sharing is caring.. so Keyyah nk share award ni dengan orang laen..Dengan suka suki nya Keyyah nak bagi award ni kepada:
Lanun: Padin : Ser : Syikin : dee

notakaki: sowi sbb n3 ni xde kena mengena dengan makanan kesihatan pn...

12 comments:

wadud@duad said...

wah keyyah kuat makan sebenarnye ekh, hahah dah kantoi la pulak..:p

ASaDa RyutaRo said...

hahaha.. kesian kat keyyah yg tgh sakit mulut.. bibir angelina jolie nama sakit tu kan? hihi :P

aku tak suka makan oat! xde rasa.. xde feel..

gambo tengah makan tu semua sopan2 ea. anak sapa la tu ea.. err.. mesti la anak mak & ayahnya.. hehe :P

**wahh.. lagi beberapa jam nk exam sempat mengomen lagi.. lalala~

Syikin said...

cik keyyah mkn mmg bersopan..dia la yg plg sopan time mkn..org len dh hbs dia bru nk hbs..hehe..

**jgn mare yer cik keyyah..

sweeTSour said...

wadud@duad : haahaha mmg kuat makan pun..makan untuk hidup..hehe..

Asada RyuTaro: ermm mmg xsedap oat.. Tp aku suka mkn ngn madu or susu.. baru lah ada rasa..

Dr Asada, bibir aku lg sakit lps letak garam..hari ni lg bengkak..waaaa

sweeTSour said...

Syikin: Ahha itu bukan sopan..itu namanya lembab..wakakaka..

ApekxHensem™ said...

hehehe betul ke ape yg syikin kumen tui hehehe..lwak je bca dia punya kumen...mcm perli saja hehehe

jaya jr said...

ade jugak award makan..huhu
ok jee..

JMR said...

hehehe..award kuat makan nih....

milimilo said...

makan oat mmg bagus.tmbh2 utk org yg nak diet nasi.mengeyangkan juge cume xcukup puaskan nafsu makan.haha

maCy said...

woah..kuat mkn juge ea..
egtkn si asada men tarok je sape2..hihi

tp maCy ta ske oat~ wuu

sweeTSour said...

ApekxHensem: org yg xkenal maybe ckp keyyah control, tapi kalo yg dh biasa mcm syikin 2 mmg ckp keyyah sopan..wakakkaka perasan sekejap..

jaya jr: ha ah mcm2 award ada...sewonok dpt award..hehe

sweeTSour said...

JMR: Ha ah award kuat makan..baru perasan td kat page awk byk gbr mkn2 jugak..kalo tau mmg dh bg award ni kat awk..hehe

milimilo: ha ah nafsu mkn xpuas lah mkn oat ni..xsedap mana pn...

Macy: Ahha agak kuat makan juga la..eh macy ni sama lak mcm asada, xsuka mkn oat..hehe..