Thursday

Lembu Untuk Kenduri Kawen Ku

Assalamualaikum..
Memandangkan Keyyah dah nk kawen xlama lg, Keyyah sgt berterima kasih kepada yg sudi bg lembu ini.. Keyyah sgt bertuah sbb ada 2 org yg sponsor. Lembu ni di sponsor oleh cik Adah n En Asada. Boley la Keyyah bela lu bg gemok2 ckit..Untung kan menjadi blogger..mcm2 boleh dpt..
Sblm ni Keyyah penah la menternak.. Byk jugak la binatang peliharaan Keyyah.. Binatang ni semua sehat2 je Keyyah bela..byk pulak 2 kan...

Tp sekarang Keyyah ada tanggungjawab besar lak, kena bela lembu yg btol2 ni..adesss penin pala Keyyah nk bela. Siyes Keyyah xpenah pn tgk Cik Adah bela, tetiba je dia boleh wasiatkan lembu nih tuk Keyyah.. Sama lah ngn Asada, xtau pulak dia ada bela lembu, setahu Keyyah pet dia cuma Dhop (eh btol ke erk, tp mmg penah bc N3 dia pasal ni..hehe)..


1. Thank and link the person that gave you the cow

Terima kaseh ye Adah n Asada.. Nnt bg yg btol2 pulak k..



2. Bagi balik wasiat ni kat 7 blogger yang paling active atau 7 yang paling tak active
Yang paling active :

Wan Hazel | Arol | Ain | LadyEll | Digiman |Aaina | LynnHamzah |
Sesiapa yg nak amik lg, amik lah..hehe.. Keyyah xtau la nk tag sapa lg..


3. Bagitau diorang ni yang diorang dapat wasiat dari orang kaya kg sepening lalat...
"Tahniah la kat korang sebab dapat wasiat yang tak seberapa ini..."


4. Cerita 3 perkara apa yang anda selalu wat sambil tgk tv 
Gelak kalo cerita 2 lawak, nanges kalo cerita sedih, Tido kalo cerita 2 Bosan..



5. Bagitau 3 makanan pelik yang pernah anda makan 
Asam pedas tetel. Ni gambar dr page mat gebu ( dapur tanpa sempadan)... 1st time tgk mmg rs pelik la ada org mkn lemak mcm 2 skali.. Biasa kalo kat umah mak mesti buang lemak2 mcm ni..hehe sampai skrg Keyyah xley mkn lg asam pedas ni walaupun slalu je nmpak kat kedai..Ni makanan yg slalu ada di majlis kenduri org2 Melaka lah... InsyaAllah suatu hari nnt nk try jugak..hehe
Yg kedua ni laksa Terengganu..1st time mkn laksa ni mmg terkejut laa, Belacan mcm dlm gambar 2 diletakkan kat atas laksa..igt dorg tipu.. Skali mmg btol2 mcm 2. Laksa ni laen dr laksa penang sebab kuahnya dimasak m'gunakan santan...Keyyah penah mkn skali je laksa nih..


2 jelah kot menda pelik setakat nih yg Keyyah jmpa...Keyyah ni xder la merantau jauh so xbyk la merasa mskkan org lua.


6. Cuba bagitau berapa orang dah kawan anda kat Facebook?
Xramai sbb biasanya Keyyah add membe2 je...n skrg ada jugak Keyyah accept bloger2..hehe

 7. Feveret soalan ni... camner korangberjumpa spouse korang or pakwe or makwe.. kat mana?? 
Panjang tuk diceritakan..hehe

7 comments:

~ Lady ell ~ said...

alahai..malu plak nk citer ktner jumpa awok dier...:)

sweeTSour said...

lady ell: hihi panjang ceritanya kak..2 yg xtau nk cerita...

wadud@duad said...

wow gemok tol lembu? tu bukan setakat cukup makan je tu, siap dah x larat makan lagi,hehe :)

leave your comment and critic at my blog yah :)
thanks..
http://slumberblogger-freedownload.blogspot.com/

sweeTSour said...

wadud@duad : ha ah mmg gemuk pn lembu 2..jom mkn ramai2

LyNn HaMzAh said...

alahai...dapat lembu lagi ker? kak lynn dah 3 kali rasanyer dapat lembu nie tp x sempat nak buat entry la...huhuhu...anyway tq yer dik...

sweeTSour said...

Lyn Hamzah: xper kak, kumpul lu byk2..nnt buat skali arung ja..hehe

AROL DSHW said...

whoa! kuning menyala. silau.
hehe :D