Tuesday

Dugaan Ibu mengandung

salam..

 Setiap manusia tidak terlepas dari menghadapi dugaan dan cubaan. Dugaan yang diberikan oleh Nya datang dalam pelbagai bentuk...Salah satu dari nya dugaan semasa mengandungkan anak.. Actually Keyyah mmg xpenah pregnant lg..Mmg nk kena lah kan kalo dh penah pregnant, kwen pn blom lagi.. Tapi dari pengalaman kawan2 di alam nyata dan juga alam maya, mmg sangat hebat dugaan ibu mengandung..
Macam2 dugaan mereka terpaksa tempuh.. Morning sickness, mengidam, alergic,  n mcm2 lagi.. Wanita hamil juga mudah dijangkiti penyakit seperti kencing manis n darah tinggi...
Sebenarnya Keyyah bukan nk huraikan dugaan2 ibu mengandung ni kerna hanya yang pernah mengalaminya saja yg akan memahami. Tapi hari ni Keyyah ada dapat berita sedih dr emak. Ada sorg cousin Keyyah (Kak Ela)  kena tahan di wad ICU sebab tetiba darah naek and terkena sawan.. Sebelum ni mmg dia xpernah ada darah tinggi. Masa mengandungkan anak kedua ni lah dia terkena darah tinggi, so doc terpaksa operate tuk selamatkan anaknya. Alhamdulillah anak dia selamat walaupun blm masuk 7bulan. Berat xsampai 1kg... Sekarang anak dan kak Ela kena tahan di ICU...

Ya Allah Hanya Engkau yang Maha Berkuasa,
Hanya Engkau yg Maha mengetaui,
Selamatkan lah Kak Ela dan Anaknya,
Sembuhkanlah Penyakitnya,
Panjangkanlah umur Mereka..

P.S: Kepada sesapa yg baca N3 ni, doakan skali tuk Kak Ela k..

15 comments:

M a W a D D a H said...

aminnn..moga Kak Ela dan anaknya selamat dan sembuh dari penyakit...

M a W a D D a H said...
This comment has been removed by the author.
a d r e y n i e e l i s y a said...

harap2 kak ela sembuh cpt2...
mudah2an segalanya selamat....
=)

liyana aziz said...

semoga kak ela sembuh dan sihat kembali.. ;)

one_are said...

betul2.. saya suka jg baca pengalaman blogger yg dah mengandung, sedang mengandung atau baru nak mengandung.. boleh tmbh pengetahuan dan persediaan di masa akan datang..

hope kak ela sembuh cepat2.. hehe

wadud@duad said...

insyaallah selamat :-)
sebenarnye bukan sahaja kita meminta kepada Allah semata,tetapi gak harus kuat semangat dalam diri kita ni kak :-) misal akak nak lahir kan,xbleh kalau akak relax jer,mesti ada usaha yang semaksimal mungkin :-) sekadar saranan :-p

info : terjadinya cacat pada anak itu bukanlah dari kesalahan di luar,misalnya perut ibu itu ditumbuk atau terjatuh,bukan kerana itu terjadi kecacatan pada baby,tetapi dengan adanya salah komunikasi :-)

azuan said...

semoga selamat semuanya~

azuan said...

semoga selamat semuanya~

sweeTSour said...

Thanks semua.. Hopefully Kak Ela cepat sembuh.. skrg dia dh dipindahkan ke CMR..

ieQa sWetLuv said...

mudah2 Allah bersama dengan Kak Ela ye.. kita doakan la kak ele n baby selamat =)

Cik Norfa said...

insyaAllah...smua akan selamat.

Bintang Hati said...

smoga cousin awk cpt smbuh...
amin..

ainhamzah said...

insyaAllah selamat..
kalo keyyah ngandun inform ain tau...
hehe..
^___^ <-- berlagak poyo

rizputra7 said...

saya doakan....amin..

LaNuNsepet said...

InsyaAllah..

moga semunya selamat n sihat :-)