Thursday

Contest hangit by Arieza

Assalamualaikum..
Hari ni Keyyah rasa mcm cuti je padahal ada je keja yg belum siap.. sebenarnya dah lama Keyyah nk join contest di blog Arieza, tp xterbuat entry ni... Tarikh tutup 31 May 2010.
2 thn lepas Keyyah ada temankan sorg membe g kenduri kawen di Negeri Sembilan.. Keyyah mmg xkesah sbb sewonok ooo dpt mkn free..hehe...Masa 2 Keyyah mmg suka amik gambar org.. so dgn sukarelanya Keyyah snap2 gbr dorg.. jom tgk apa yg Keyyah snap..

Banyak Keyyah snap pic MIZI n kwn2 dia kat pelamin..tp pic ni je yg agak klakar..Gambar2 selepas ni di snap oleh MIZI ok.. ACtually ni 1st time Keyyah tgk adat macam ni.eh adat ke???Exited pn ada lah jugak nak tgk..
 Pengantin dh kena tukar baju n akan dimandikan oleh org ramai.... ayah dan mak pengantin pn kena join skali juga...
Masa ni pengantin dh mula intai2 air apa yg org bawa.. membe Keyyah cerita kekadang dorg simbah guna kuah kari tau..ni kira ok lah guna air basuh pinggan je.
Macam pesta pn ada masa ni..masing2 berebut-rebut nk simbah pengantin..
Tengok lah pengantin baru basah lencun bermandikan air basuhan pinggan.. Lepas 2 dorg lak simbah org..masa ni mmg takot sgt..dorg maen simbah je sesapa yg lalu depan mata dorg...
Ok kepada sesapa yg nk join or nak tau syarat2 contest ni sila ke  blog Arieza..

11 comments:

rin said...

hehe..1st time jg tgk adat mandi manda air basuh pinggan ^_^

M a W a D D a H said...

hahaha...mcm2 adat ade...kekeke

Nur -al- Ain said...

part yang basuh lencun mmg best.. hehee, kat sini siap dengan palit arang bagai. gile hodoh lepas tu.. hahaa

wadud@duad said...
This comment has been removed by the author.
wadud@duad said...

asal keyyah x basuh drang gak?hahaha

Syafrizal said...

adat? hmm pernah dgr adat ni..

ASaDa RyutaRo said...

hahahaha.. 1st time lak dengar mandi guna air basuh pinggan ni. biar betul tu air basuh pinggan? ke air biasa je? adeh..

gud luck keyyah!

LaNuNsepet said...

kat nogori memng mcm ni ke keyyah??

sweeTSour said...

rin: ha keyyah pn 1st time juga..kepada org2 yg penah rasa 2 sila2 lah kongsi bersama..

mawaddah: yup mcm2 adat ada..laen negeri laen lah caranya..

nur-al-ain: uik siap palit arang erk..jgn tumbuh jerawat lepas 2 sudaa..haha

wadud@duad: ahha segan kot nk basuh dorg skali..hehe

syafrizal: pernah erk dgr... malysia kan penuh ngn adat resam..

Asada: btol air basuh pinggan..xcaya sila tgk last pic 2 btol2..penuh ngn kulit telor n mcm2..eii yarkss

Lanun: xtau lah lanun..mmg mcm ni kot.tp xramai org buat skrg ni..hehe

gades ain said...

euwwww! air basuh pinggan? erk. tanak kotor lakkan? neg mana ni sis? t nak cari calon somi kene jage2. hahaha :))

sweeTSour said...

gadis ain: ni kat negeri 9..tp xsemua org buat mcm ni....kalo dh cinta, air longkang pn sanggup dik..ahha..