Thursday

Realiti dan Fantasi Hidup Ku

Assalamualaikum...
Okies mood nk ber balas tag semakin menjadi-jadi..Kebanyakkannya dr my friendly blogger (ADAH)
(a) Tulis 23 perkara rawak (random) tentang diri anda (tak kisah ler benda tu fakta ke angan-angan ker imaginasi ker tentang 'body' ker awek, pakwe, makwe etc.)
1. Keyyah seorang perempuan

2. seorang yang agak pendiam dengan org yg baru dikenali

3. kekadang menjadi seorang yg pemalu

4. suka diam kalo ada masalah or banyak kerja

5. sangat senang menangis. 

6.  berterus-terang kalo xpuas hati

7. dalam kata laen suka cakap lepas (ni Adah Penah ckp kat Keyyah, thanks Adah mengingatkan ku yg naif ini) n sekarang tgh berusaha mengawal emosi supaya xder cakap lepas lg.kalo terlepas 2 aku minta maaf ok. Kekadang niat ku cuma ingin menasihati, tapi cara ku yg xsesuai.

8. mudah memaafkan orang kerna Keyyah percaya xder org perfect kat dunia ni.. seperti kita, dia juga ada mood yg tersendiri, dan ada kelemahan tersendiri. Jangan beranggapan kita je baek kerna org laen jauh lebih baek dari kita.

9. menjadi tempat kawan2 meluahkan perasaan or minta pendapat. tp xder lh sampai jd pakar motivasi. Ok sesapa yg ada masalah boleh lah cari Keyyah.

10. Keyyah juga senang ketawa 

11. Suka gelak bila tengok cerita lucu. suka tgk bang Bil (nabil raja lawak) berceloteh ok.

12. Menangis kalo cerita tu sedih expecially menyentuh isu kekeluargaan.

13. Suka tido depan tv. ni kalo kat umah sewa la.kalo kat kg mmg dilarang keras oleh emak sbb adik beradik Keyyah semuanya lelaki.

14. sayang family dan akan berusaha membahagiakan mereka.

15. selalu rindukan mereka dikampung.

16. tak suka orang hipokrit. 

17. suka orang cakap terus terang kekurangan diri ku ini. Xpuas hati or apa2 saja perbuatan yang dirasakan xbaek.

18. suka melompat dan berlari-lari anak kalo tension sorg2 kat lab. kalo ada org, Keyyah suka lompat2 kat dlm toilet..siyes boleh release tension..sapa2 yg slalu tension baek buat mcm ni..wahaha

19. slalu berangan dapat habiskan belajar sampai PHD.

20. Lately ni slalu mengharap punya kuasa seperti Hiro Nakamura. nk hentikan kan masa sekejap supaya Keyyah boleh mencari jawapan kepada satu masalah  yg sedang sarat dikepala ni.

21. Andai dapat ku undur masa, ingin sekali aku merubah sejarah yg pernah keyyah buat.

22. Sewonoknya kalo ada kuasa mcm sailormoon yg cantik itu..xder la org nak buli2 lg.

23. Sewonok juga kalo blh sentiasa jd org muda mcm Conan.. org xperasan diri ini sudah dewasa..wahaha

(b) Tag lak benda ni kepada rakan blog anda (sekurangnya 5 orang)
Ayien : Aainaa : ArolNini : Yuzai 

Nota kaki: Yuzai kena buat ni..1st time aku kasi kat ko..hehe 

8 comments:

sarah shafie said...

aku byk msalah ni..leh tk tlong aku??uwaa..senyum di bibir tk semestinya aku gembira..hhuhu

Nur Aainaa Khairunnisa said...

wah! kene TAG lagi...aainaa simpan dulu....bila ader kerajinan dan kelapangan aainaa wat k...=)

M a W a D D a H said...

sarah: apa pulak masalah sarah nie...kongsi..kongsi...hehe


keyyah: aku pun maybe ada gak dalam no 7 tu...tak semua orang perfect...

aku ada masalah ni..nak cari cik keyyah...ehehehe...

sweeTSour said...

sarah : meh2 stoli moli sblm i blk mlm nih..rilex k.. xsyok la hidup xda masalah kan.. tp ttp respect ko sbb boleh senyum n gelak2 je walaupun masalah punya la besar..

Adah: yup dr riak muka ko lately mmg nampak jelas mslh 2 tp tggu ko ceritakan je..hehe...

sweeTSour said...

Aainaa: baek aainaa..simpan bebaik k..jgn sampai tumbuh kulat sudaaa..hehehe..

khairul_bariyyah said...

wah...sorg je pompuan ek... nt kawen msti meriah an... (kawen jugak yg budak ni pk) -_-'

wadud@duad said...

pergh keyyah.. cool2.. tetap relax dan matured..hehe.. semoga anda tetap menjadi diri anda :)

wadud@duad said...

err..time kasih dah tinggal komen :p ape2 pon, hidup blogger malaysia :p