Monday

ZEST CARD 2 apa???

Assalamualaikum..
ermm dah sedikit bersawang blog ni...hari2 ngadap laptop dan tenet tapi xterbuka lak blog dan facebook.. mood bersosial dah xda agaknya kot..ngeeeee.. tp hari ni akan ku terjah blog2 korang..hehehe...

ok td Keyyah dapat panggilan dari agensi menda ntah... dia cakap Keyyah ni pengguna kad visa bertuah.. Maybank punya card lah 2... dia tawarkankan ZEST PRIVILEGE CARD... menda apa card ni... sambil si gadis bermulut manis 2 terang, sambil lah Keyyah google... xtau lah kesahihan menda ni...panjang juga lah dia terang sampai xley nk menyelit pun...

bila ada peluang tuk bertanya, laju2 Keyyah tanya, BERAPA YURAN @ KOS YG KENA BAYAR??? 
adik cuma perlu bayar sekali je yurang untuk keluarkan kad ni dan kos penghantaran..yuran bulanan xperlu bayar sbb adik bertuah n bla bla bla bla....

penat nk tunggu dia cakap berapa kena byr...last2 dia ckp rm400+++.. lepas 2 terang lagi dan lagi dan lagi...sambil dia terang berjela-jela, sambil la Keyyah google... dan kesudahan nya Keyyah cakap terus terang, xberminat dengan semua 2... g pun mmg kurang percaya lah ngn offer2 mcm ni plus banyak jumpa komen2 negative ja... dah la main call je... 

## pesanan: kalo nk beli insurans or apa2 tawaran dari bank, better g terus kat bank 2... bukan nk cakap org yg call kita ni 100% penipu, cuma lebih baik berjaga2 sblm terkena...
## Keyyah mmg suka je dengar dan layan org2 cm ni call... biar je dia terang berjela-jela... tapi nk terima nya mmg x la...

22 comments:

apik pehe said...

hehe..x pnah la pulak apik pakai card2 ni..

KUREKURE COMEL said...

jgn percaya....kalau mina...


mina senyap je...org tu blablabla...


tiba2 tuuuuuttttt...mina off..hahaha..

Anonymous said...

aku tau sume skrip iklan tersebut, kad nie adlh kad diskaun kalau nk g melancong mane2 tmpt percutian, smbil tu dpt penginapanpercuma mane2 hotel 3-5 bintang, harganya rm499 jer, tp yg nie hanya utk org yg ade kad atm yg berlogo visa atau master card, x kira krdit kad atau debit kad

Anonymous said...

Kena gaks..baru nih..aduyai..tak larat nk dgr...at last matikan terus..

amirfazwan said...

haritu ade org koll..mcm ni jgk la..
xamik jgk..bayar skali,gune lifetime tu..
xpela..playsafe.=p

Anonymous said...

Baru dpt kol td.. Dia suruh tgk kad tu expired bila.. Las2 bg tau kad tggal kt keta.. Nnt dia kol balik.. Arghhh xmau layan..

Maria said...

Search pasal Zest terjumpa blog ni. BTW I had the same phone call from the company, offering Zest Card.

Harganya RM499 bagi shortlisted name. I amik because I rasa kad tu okay, lagipun bayaran tu sekali je.

I xfaham kenapa you guys rasa macam kena tipu. Because I dapat that call, yeah, it is a bit suspicious, tapi later on if korang agree, korang akan dapat SMS full details syarikat.

(I checked dengan pihak MATTA, syarikat tu mmg ada, I checked no lesen dengan kementerian, syarikat tu legit. Berlesen.)

Black and white pun Zest ada bagi. So far, I dah guna this card for one month and I rasa kad ni good la. Contoh macam the other day my mum nak pergi shopping, I gave her the card. My mum balik rumah happy sebab dapat diskaun. =)

I xde la slalu travel sangat pun tapi who knows nanti dah kahwin nak pergi honeymoon ke ape ke, boleh saving. Nak beli jewelleries pun boleh dapat diskaun.

I tak percaya jugak bila diorang call, tapi diorang janji akan bg detail syarikat bla bla bla, so, I join je la. Lagipun I ramai kawan polis, kalau I kena tipu, I report je la polis. Tapi diorang checked out real.

Fun thing is, next month my family and I nak pergi free holiday - guna voucher Zest bagi. Yey!

Ala, kalau you guys rasa 499 tu besar, cuba you all fikir, kalau you pergi holiday untuk empat orang, hotel 3-5 bintang, of course dah 400 ke atas terbang. Kitorang pergi Singapore! So, I tak rasa rugi pun keluarkan 499.

Rugi korang tak ambik kad ni.

Well, that's my opinion.

Anonymous said...

btol ke x card ni? tadi bru setuju...takot la plakk...uwaaa..
harini penin2 so cam ikot jek org tu ckp ape..ishkk2

Anonymous said...

ni mesti agent zest sendiri komen ni, huhuu..for me, play save la better..peace...:P

Anonymous said...

i thought i was being rob. turns out, the company does exists. phew !

Anonymous said...

hurm..so kepada anonymus kt atas neh yg dah amek pakej tuh..aper result dier eh??..untung ker amek kad neh atau juz sama jer benefit dier mcm kad2 free yg lain tuh??..ada sama tak mcm yg maria ckp kt atas tuh??..interested nak tau..

mfbi said...

i pun baru jer dpt call dr zest siap bg berckp dengan pengurus dia lg nk bg percaya.. actually pakej y diberikan tu nampak menarik, but dr segi security tu i x berani transaction melalui phone.. dah berckp pnjg i just mintak nk studi dulu benda ni.. then dia ckp nnt petang dia call balik.. betul ker hanya 300 ter awal jer y dpt? td i tnya jgak samada boleh guna kad tu on the dot ke x.. dia ckp kena melalui zest.. actually i selalu outstation on the dot.. ntah2 makan masa nk sattle melui zest.. last2 xleh nk paki discount kad tu.. betul jgak better play safe.. ker ada komen dari orang lain y dah pakai lama kad tu..

Anonymous said...

ramai org kena tipu benda2 camni.. bukan ke skrg byk scam via credit card.. better x payah amik card2 camni.. byk lagi cara if nak dpt diskaun...skrg pun byk cc bg cash rebate kan...
btw: yg komen ka atas tu macam agent Zest card je...hahahahah..
i rasa maybank la yg bg details kt semua coz i baru je dpt maybank card.. so saper lagi kan yg bagi...

MIRA said...

Betul2..x suka orang yang memaksa..semalam this company call and paksa I..I already mention dont want!!tapi dia masih lagi cakap akan hubungi esok and bagi tau semua pemegang kad kredit maybank mesti kena amik kad ni.stupid.mana boleh paksa orang. I dah cek dengan maybank x wajib pun..and macamana maklumat kt dia ada?geraM//

Anonymous said...

CARD NI TIPU DAN SUKA MEMAKSA..orang dah cakap x nak..dia cakap wajib amik.stupid.

Asmiza Zainol said...

Ngko ni mesti agent dia..cos..aku ada jgk amik tp hotel takat 2,3 bintang je pun 2 pun kalo cuti kne charges lg..cam bodo je aku amik...aku beli sendiri terus kt hotel 2 terus lg murah..

Asmiza Zainol said...

Aku ada amik juga sb igt time cuti ni nk berjalan2 tp benda yg dia tawarkan 2 xmenarik lgsg..hotel pun ada surcharges lg..takat hotel 2,3 bintang free bayar 1 mlm pun xsampai 300...bayar kad 2 rm499...berbaloi ke? Eee...geram je rasa.. Ckp beria2..nasihat saya xpayah r...p amik pakage hotel biasa pun lg murah

Asmiza Zainol said...

Ngko ni mesti agent dia..cos..aku ada jgk amik tp hotel takat 2,3 bintang je pun 2 pun kalo cuti kne charges lg..cam bodo je aku amik...aku beli sendiri terus kt hotel 2 terus lg murah..

Dy said...

I pun terkene tadi...I baru dapat maybank 2 card tu ...org Zest ni call ...dia baca skrip dia laju nak mampus..dgr tak dgr jer...tang byr rm 499 tu tak brp nak dgr...dia ckp laju..I tny kene byr ker...dia ckp laju...dgr mcm free je...pung pang pung pang mintak alamat nak pos... pehtu I tny lagi ...laju gak dia jwb tak jelas... so kata ok ler...siap tny betul tak kad I bermula no ini...salah plak tu...I bodoh pi bg no yg betul..... mmg dia ckp laju dan tak jelas... sebab I setuju dia past kt manager....masa manager tu ulang balik rm 499 akan charge kt kad...terus i tny lagi dan ckp takmo...dia pas balik kt lelaki tadi...i ckp takmo ...terus laju letak telefon ...hampeh...I pun laju hantar sms kt dia takut ler dia charge ...siap ugut lg kalau charge i report ...dia balas cara yg mcm kurang ajar sikit...

Anonymous said...

Yap, agaknya Maybank lah jual maklumat tok. Teruk betul syarikat ni

Anonymous said...

ZEST ! is better than the other discount cards , depending on consultant yg menghubungi kita , stengah consultant menerangkan fakta yg tidak benar , yang menyatakan panggilan dr bank , itu sume adalah consultant yg hanya lebih nk buat commision jea , tnpe mengira sebarang risiko yg akan terima , tp alhamdulillah sy dpt consultant yg berdedikasi yg menenrangkan secara terperinci benefits utk discount card ZEST ! and im agree to join the discount card , thank you ZEST ! and hope ade rangkaian niaga dan hotel akan brtambah supaya lebeh pilihan utk dpt kn discount , i love u ZEST !

Juwez said...

yg puji kad zest tu ok aku rasa 90% mereka adalah agen zest sendiri.sebab byk2 komen yg aku baca 99% xrekemen amik kad ni. pengalaman dah penah kena tipu dengan kad2 discount ni. korg pegi goggle kad ZIQIR. bayar 300+. keistimewaan discount,bantuan kemalangan dll. tapi sume tu BULLSHIT. nak tempah hotel kena tempah seminggu awal+byk lagi prosedur yg sgt3 leceh.bila call operator tya psl nak tempah hotel dan sebagainya dorg ckp smbil lewa mcm org mabuk.tadi pun dpt call tuk amik kad Zest ni.masa dia tgh mebebel2 citer pasal kad tu aku terus potong tanya "bagitau saya berapa yg saya kena bayar,tu je". lps ckp kena byr dlm 500 tu aku ckp tak berminat.kalau berminat nanti akan pegi sendiri kt cawangan utk apply.