Wednesday

apa kaitan tulang dan sarapan????

Assalamualaikum...
semoga hari anda ceria dan dilimpahi kasih sayang...mulakan hari anda dgn solat subuh n jgn dilupakan untuk bersarapan... solat subuh itu mknn utk rohani while sarapan adalah mknn utk physical... so kedua-duanya ptg utk memulakan hari anda...

apa korg sarapan pg ni??? org bujang mcm Keyyah mst lah srpn simple2 ja... xda kuih muih, xda mee goreng, xda nasi goreng n xda mcm2 lah..yg ada hanya lah susu panas @ milo panas + nestum @ biskut jacob high fiber...wahaha.. nampak mcm simple, tp berkhasiat ooooo... 

Mukadimah punya lah pjg kan... apa kena mengena sarapan dgn tulang??? yup sarapan yg Keyyah amik 2 berkaitan dgn tulang n perut.. budak yg perutnya sensitif mesti lah mkn menda yg mcm 2 di pagi hari... susu pula ada kalsium yg m'bantu menguatkan tulang n gigi... tp calsium sj xcukup ok..kena ada vitamin2 lain lg tuk m'bantu penyerapan kalsium..heeeee ckp mcm doctor lak kan....doctor 2 b kot... kalo dapat phd la..2 dia berangan xhengat..dush3...

tp mmg btol ok, vit2 lain mmg diperlukan tuk m'bantu penyerapan kalsium... kalo xcaya meh nak tunjuk...
is calcium the only answer to stronger bones???
no, you also need the right combination of nutrients such as phosphorus, magnisium, zinc vit c and D..

semua ni ptg ok.. so sblm beli apa2, pls check the labels of nutrition 1st...tgk ada x combination vitamin2 ni ke x..heee...kalo nk lebih info, jgn segan silu klik iklan2 kat cni yg berkaitan dgn NESVITA...

4 comments:

Asyi@asyar said...

wah nmpk simple tapi penih khasiat..
tapi kan keyyah.. asyi dah mkn nasik pagi ekekkeek.. nasik kerabu perghh!! buat sendiri taw!!

Keyyah said...

Asyi@Asyar:
perghhh sedapppppppnya...
letak ulam byk2...perghhhh..
2 lg la berkhasiat..hihi

pN.rOs said...

aik promot nesvita eik hehehe

maCy said...

tulang ai kuat mcm besi. heee