Wednesday

kena alert dengan status FB...

Sudah 2 hari kedah dan perlis dialanda banjir...dan mungkin ini ada lah banjir terburuk setakat ini.... Berat mata memandang, berat lagi bahu yg menanggung.. Banjir + bekalan air n elektrik terputus... Dugaan Allah untuk hamba2nya disana..
Sekolah ku dulu2...disini tersimpan pelbagai kenagan yg sukar tuk ku lupakan..
Inilah jejantas yg setiap hari aku gunakan tuk pergi dan balik sekolah...tinggi ooo...semua dak hostel kena naik jejantas tuk g sekolah...

Aku sebagai seorang anak jati kedah n pernah bersekolah di perlis sudah tentu lah sangat bersimpati dengan nasib sanak saudara, kawan2 dan seluruh mangsa banjir....  3 jalan utama untuk ke kampung ku dah tutup..kangar-kodiang, changloon kodiang, jitra - kodiang...namun aku tetap bersyukur rumah emak masih lagi selamat..

hampir semua komen2 di status FB kawan2 aku teliti malam ni..sangat wisau bila mengenangkan tiket ku tuk pulang ke kampung esok...bimbang terkandas di tengah jalan... Perlukah aku balik esok @ cancel saja tiket itu??? kena tunggu status terkini dulu...tapi dalam hati kecil ku sentiasa berdoa agar air cepat surut...5 comments:

M a W a D D a H said...

moga2 air banjir kat sana cepat surut...aminn..

ASaDa RyutaRo said...

semoga banjir surut dab keyyah dapat balik kampung.. ;)

Q said...

biasanya org bas akan bagitau sama ada terkandas ataupun tidak

eiela said...

moga2 air tuh surut dan bleh dilalui. hati-hati berjalan jauh.

Anonymous said...

moga baik2 semuanya ;D