Monday

Penat but Alhamdulillah..

Bismillah...

sedar x sedar dah 3 5 hari kita berpuasa..nikmat bulan puasa ini sangat lah xternilai harganya... bulan puasa ni lah bulan yang kaya dengan makanan yg sedap2, makan free pun banyak sebab ramai je org yg berlumba2 hendak bersedekah dibulan ini, malam-malam org penuh kat masjid untuk berjemaah bersama2..nikmat ini mmg sgt susah untuk ditemui di bulan lain...

dalam kita bergembira dengan rezeki yg berlimpah ruah ini, jangan lah sampai terjadi pembaziran lak..okies macam Keyyah yg bujang ini, bulan puasa adalah bulan untuk berjimat...seyes mmg jimat gila makan di bulan puasa... yelah perut kan dah mengecik, mana boleh nak mkn banyak...lagi satu Keyyah n kawan2 mmg jarang g bazar, so nafsu makan 2 boleh lah dibendung... masak kat rumah sudaa...hehehe...

Ermm mukaddimah sangat lah panjang... actually mukadimah 2 ditulis last week..hari ke 3 berpuasa, tp tetiba xder idea nak sambung...sebelum masuk bulan puasa ari 2, rasa macam byk sangat masalah yg terjadi...penat dan letih melayan masalah sampai lah datangnya Ramadhan..Alhamdulillah masuk je bulan Ramadhan, hati ini sangat lah tenang..hilang segala sedih, marah n sebagainya....

Alhamdulillah sebab Keyyah berkesempatan berbuka dan bersahur ngn family..walau pun cuma 2 hari tapi cukup bermaakna..memang sedikit penat sebab hari jumaat malam Keyyah n adik balik ke kedah..Ahad malam dh bertolak balik melaka...jauh lah jugak perjalanan ini...n ntah kenapa pergi dan balik bas ni sgt lah slow...dah siang baru sampai destinasi....walaupun letih n penat, tp sangat enjoy..Berjumpa dengan emak, bermain dengan anak2 sedara, bergelak ketawa bersama abg2 dan kakak2 ipar..Emak Keyyah juga mengambil kesempatan membuat kenduri kesyukuran...Alhamdulillah semuanya berjalan lancar..semoga hubungan kami adik beradik bertambah erat...aminnn..

dibulan yg mulia ini, mari lah sama2 kita memperbanyakkan amalan mulia....Keyyah nak kongsi 1 link utk kwn2 semua..semoga ia bermanfaat untuk kita semua...tp jika ada yg xkena ngn link ini, cakap k...

3 comments:

M a W a D D a H said...

alhamdulillah..keyyah da sampai umah...

ape menu berbuke hari ni?? hehe

Syikin said...

memang seronok kalo dapat berbuka dengan keluarga..walaupun masa yg sgt singkat..

Epy Ain said...

Selamat berpuasa ye ^__^
thn ni berpuasa di melaka..
haha