Tuesday

Suka dan duka

10.10.10...
Biar pun sudah 2 hari berlalu tp ttp nk cerita juga...
Ramai yang sudah maklum tarikh ni sgt cun untuk wt majlis perkahwinan n mmg ramai pun org yg kawen hari 2... Keyyah pun ternanti-nnti nak tgk wedding of d year DDSMS...

Tapi dalam bergembira, kita juga dikejutkan dengan berita sedih... xcident yg melibatkan 2 bas, 2 kereta n 1 van.... menitis ok air mata keyyah bc berita ni..n ada pulak sesetengah blog yg letak gambar kejadian..memang ngeriiiiii....

Tak guna kita nak salahkan driver, pihak berkuasa yg lambat sampai ke tempat kejadian or sesapa yg terlibat..menda dh nk jadi, so redha lah dengan ketentuanNya...kepada yg meninggal, Semoga Roh mereka dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan org2 yg beriman...kepada yg selamat, semoga hati mereka kuat untuk menerima dugaan ini....

p/s: berhati-hati dijalan raya...

2 comments:

Syikin said...

kdg2 kita dh berhati2 tp org lain yg x berhati2 kita yg jadi mangsa keadaan..

wadud@duad said...

betol2.. sebenar x bleh gak nak salahkan sape2.. sebab semua tuh dari Allah, tapi xleh gak kita terus kata Allah.. Allah dah bagi kita macam2, otak, tubuh badan sihat, macam3 lagi.. tapi manusia yang terlalu gopoh.. sehingga membuatkan kemurkaan Allah..??